اخبار و اطلاعات جامع سلامتي و پزشكي
 
نويسندگان
جستجو
پيوندهای روزانه
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 41
دیروز : 1
افراد آنلاین : 1
همه : 439

 

با توجه به اين كه روز به روز افراد بيشتري به گلوتن حساسيت پيدا مي كنند، مصرف غذاهاي بدون گلوتن بيشتر و بيشتر محبوب شده است. اما چگونه مي توان گفت كه يك فرد واقعا نمي تواند گلوتن را تحمل كند؟ براي برخي، خوردن اين پروتئين كه اساسا از گندم مشتق شده است، مشكلي ايجاد نمي كند، در حالي كه بقيه افراد طيف كاملي از علائم را تجربه مي كنند، علائمي كه برخي از آنها مي توانند زندگي را به كابوسي تبديل كنند. اگر بعد از خوردن غذاهاي حاوي گلوتن، حداقل چهار مورد از اين ۱۰ علامت را تجربه كرده ايد، ممكن است زمان آن باشد كه در مورد تغيير رژيم غذايي خود فكر كنيد.

-مسائل گوارشي 

برخي از شايع ترين نشانه هاي عدم تحمل گلوتن مسائل گوارشي مانند گاز معده، التهاب، يبوست و اسهال پس از خوردن غذاهاي حاوي گلوتن است. يبوست در كودكان شايع تر است.

بسياري از افراد مبتلا به IBS (سندرم روده تحريك پذير) متوجه مي شوند كه اگر مصرف غذاهاي حاوي گلوتن را متوقف كنند، علائم آن ها از بين مي روند.

-مسائل مربوط به خلق و خو

تعدادي از مسائل روانشناختي مربوط به خلق و خو، مانند افسردگي، اضطراب، ADHD (بيش فعالي) و تغيير خلق و خوي مداوم، اغلب مي تواند با حذف گلوتن از رژيم غذايي، بهبود يابد.

-مشكلات مفصل

درد مفاصل اغلب نشانه عدم تحمل گلوتن ناشي از التهاب است. تورم و مفاصل دردناك، به ويژه در انگشتان و زانو، ممكن است نشان دهنده حساسيت به گلوتن باشد.

-كراتوز پيلاريس (بيماري پوست مرغي)

اين مسئله پوستي، كه توسط دانه هاي برجسته اي كه خارشي ندارند و آسيبي به وجود نمي آورند، بروز پيدا مي كند، به طور كلي به دليل سوء جذب اسيد هاي چرب و ويتامين A به وجود مي آيد. اين كمبودها به علت آسيب به روده ناشي از مصرف درازمدت گلوتن رخ مي دهد.

-خستگي

احساس خستگي يا گيجي پس از خوردن غذاي حاوي گلوتن، در افرادي كه نمي توانند پروتئين را تحمل كنند رايج است. بسياري از افراد حساس به گلوتن كه گندم و ساير غلات حاوي گلوتن را از رژيم غذايي خود حذف مي كنند، افزايش چشمگيري در انرژي خود احساس مي كنند.

-خستگي مزمن يا فيبروميالژيا

اين تشخيص ها به طور كلي نشان مي دهند كه پزشك دقيقا مطمئن نيست كه علت خستگي يا درد مزمن شما چيست. اغلب، عدم تحمل گلوتن عامل مهمي در اين سندرم ها است و حذف گلوتن از رژيم غذايي مي تواند علت واقعي درد و خستگي شما را هدف قرار دهد.

-سردردهاي ميگرني

مطالعه اي در سال ۲۰۰۱ نشان داد كه مصرف غذاهاي حاوي گلوتن مي تواند باعث ميگرن و سردرد هاي شديد براي كساني كه به آن حساس هستند، شود. اسكن MRI نشان داد كه بسياري از اين بيماران به احتمال زياد به دليل واكنش به گلوتن، التهاب قابل توجهي در سيستم عصبي خود دارند.

-بيماري هاي خودايمني

از آنجا كه التهاب و قرار گرفتن در معرض مصرف طولاني مدت گلوتن مي تواند بدن را در سطح هشدار بالا قرار دهد، بيماري هاي خود ايمني اغلب در افرادي كه نمي توانند گلوتن را تحمل ندارند، پيشرفت مي كنند. اين بيماري ها شامل لوپوس، پسوريازيس (صدفك)، آرتريت روماتوئيد (روماتيسم مفصلي)، كوليت اولسراتيو (كوليت روده)، اسكلرودرمي (نوعي بيماري روماتيسمي)، تيروئيديت هاشيموتو (التهاب مزمن تيروئيد) و مولتيپل اسكلروزيس ( (MSهستند.

-عدم تعادل هورمون

ناباروري، PCOS  (سندروم تخمدان پلي كيستيك) و دوره هاي قاعدگي نامنظم اغلب با عدم تحمل گلوتن مرتبط است. التهاب ناشي از مصرف گلوتن مقدار قابل توجهي استرس بر روي غدد فوق كليوي اعمال مي كند، كه مي تواند شروع به عملكرد نامناسب اين غدد كند و توازن كل سيستم غدد درون ريز را از بين ببرد.

-علائم عصبي

سرگيجه، تعادل ضعيف و گيجي، و علائمي مانند بي حسي و سوزش همه مي توانند نشان دهنده التهاب در سيستم عصبي به دليل پاسخ هاي ناشي از گلوتن در داخل سيستم ايمني بدن باشد.

 

امتیاز:
 
بازدید:
[ ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ ] [ ۱۱:۲۶:۲۰ ] [ One Man Army ]
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
[ ]
.: Weblog Themes By blograz :.

درباره وبلاگ

مطالب جامع سلامتي را در اينجا بيابيد.
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت   لغو عضویت
امکانات وب